Histori dhe TregimePersonalitete

GURI I POSHTËM E LUAN TË SIPËRMIN

Një muhrrak dhe një luznak

Share

Një ditë në pazarin e Peshkopisë një luznak i drejtohet Dine Hoxhës për t’i kërkue pare borxh:

– Kam dasëm e dasma si dasma ma, or Dine Aga!

Hajde në Tiranë se do t’i jap.

Luznaku, nga gëzimi se do të mbaronte punë, e me ato pare mund të blinte rrobat i duheshin për dasëm, u nis drejt Tiranës. Në shtëpi gjeti vetëm gruen, e cila me fjalët e para ia preu hovin luznakut:

Budalla! E ku paska lekë Dinia me të dhënë borxh?!

Në këtë kohë erdhi dhe Dine Hoxha, i cili e nuhati situatën, i thotë luznakut:

Hajde të të përcjell!

E përcolli dhe në kohën që ky i dha dorën që të ndaheshin, ky prapë qëndronte më këmbë me vështrimin diku larg.

– Hajt rrugë të mbarë, o mik!

Ai kishte ndaluar e po shikonte diku

– Po pse nuk po ik tani? – i tha Dinia.

– Ja po iki! – i tha malsori, – por po shikoj atë mullirin atje, e po vërej se a guri i eperm lëviz të poshtmin a i poshtmi të epërmin.
– Hajt, budallë, i tha Dinia. – Edhe këtë nuk e ditke! Guri poshtë, gjithmonë e luan gurin nalt. Hajt, tani udha e mbarë!

Autor Shaqir Skara , libri Gurat e Korabit

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button