Aktualitet dhe Lajme

ZYRTARE/ Anglia dhe Shqipëria arrijnë marrëveshjen: 200 shqiptarë të dënuar do kthehen brenda 2 vitesh

Share

Shqipëria nis zbatimin e marrëveshjes me Britaninë për transferimin e të burgosurve. 200 shqiptarë të dënuar burgjet e Anglisë do kthehen brenda 2 vitesh.

Falë marrëveshjes, pala britanike do të paguajë kostot e strehimit të të burgosurve për gjatë gjithë kohëzgjatjes së dënimit të tyre në vendin tonë dhe Shqipëria do të mund të rrisë investimet për përmirësimin e mëtejshëm të kushteve në sistemin e burgjeve.

Ndërkohë që u japim mundësinë të dënuarve shqiptarë në Britaninë e Madhe, të shlyejnë pjesën e mbetur të dënimit pranë familjeve të tyre, Shqipëria do të mund të fuqizojë edhe më tej kapacitetet e sistemit penitenciar.

Vijon

 
Huazuar nga Albeu.com

Back to top button