Aktualitet dhe Lajme

Arsyet pse nuk duhet ta rregulloni shtratin çdo ditë

Share

Le ta pranojmë, rregullimi i shtratit çdo mëngjes është një nga punët më të padëshiruara. Për rastin e fundit, duhet të dini (dhe të mos ndiheni keq) se është në rregull nëse nuk rregulloni shtratin tuaj çdo ditë.

Përkundrazi, rezulton se është edhe një lëvizje shumë e dobishme për shëndetin tuaj. Siç u tha më parë nga Dr. Stephen Pretlove, lënia e shtratit pa rregullim gjatë ditës mund të jetë një katalizator për shëndetin tonë. Dhe kjo sepse kështu lagështia largohet nga çarçafët dhe dysheku.

Në veçanti, për shkak të pluhurit pezull në atmosferë, dysheku dhe çarçafët bartin mikroorganizma të ndryshëm, si kërpudhat, bakteret dhe marimangat. Duke rregulluar shtratin menjëherë pas gjumit, nuk i lini vend atij të “marrë frymë”.

Gjithashtu, mos harroni se dhomën e gjumit duhet ta ajrosni çdo ditë.
Huazuar nga Albeu.com

Artikuj të ngjashëm

Back to top button