Diaspora DibraneDibër të MadheLajme nga DibraLOKALEPërditshmëriPersonalitete

Vlora Cami me letër publike për komunën Dibër e Madhe

Nga një dibrane që reagon!

Share
Pershendetje, jam Vlora Cami banore e qytetit te Dibres (se Madhe),

Dibra, ishte nje nder qytetet e para qe hyri ne izolim, duke mbyllur te gjithe bizneset, duke u respektuar ne pikat maksimale oret policore, po ashtu dhe shumicen e fundjavave ku per 2 muaj me radhe kemi pasur izolim shtepiak per 72 ore, per shkaqe te festave qe rastisen ne kete periudhe, me nje number te madh te te infektuareve, aritem ne 0 te infektuar.
Kur shumica e qyteve, ende vazhdonin bizniset dhe tubimet. Dibra u vetizolua, me qellim te shmangies te perhapjes se virust.
Per kete arsye erdha ne kete konkludim, te mar iniciativen qe te dergohet nje lutje publike, qe Dibres ti jepet e drejta e hapjes te bisnizeve dhe te mundesohet jeta normale mbrenda per mbrenda qytetit. Por, te mos lejohet hyrja dhe dalja nga qyetet e ndryshme, ashtu sic na u ndalua ne, kur ishim te “infekuar”.
Shpresa e vetme dhe gjalleria e vetme e ketij qyteti eshte sezoni veror, per kete arsye mendoj qe duhen te meren masa per tu rikthyer jeta normale, ashtu sikur e ceka edhe me larte mbrenda per mbrenda qyetetit, e te mos arije deri ne ate pike te revoltimit te qytetarëve!

Ndaloni kufijte, ndaloni takimet dhe tubimet jasht qytetit, por mos na ndalni levizjen, punen, baret , liqenin, se edhe kur virusi te mbaroje, Dibra çdo vit kthehet ne karantin 9 mujoreshe, sepse Dibra vetem sezonin veror ka si “Aktivitet Rinor”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button