Aktualitet dhe Lajme

Vetura ruse e së ardhmes, prodhimi masiv do të fillojë në 2025

Share

Një prototip i hershëm i makinës së ardhshme elektrike Amber. Të gjithë përbërësit kryesorë të automjetit elektrik, motori, inverteri, paneli i kontrollit, bateritë, janë zhvilluar dhe prodhuar në Rusi.

Kjo makinë duhet të jetë e ardhmja e industrisë ruse të automobilave. Ajo u prezantua nga Instituti Politeknik i Moskës (i njohur më parë si MAMI) dhe është një platformë testimi universale për testimin me shumë qëllime të sistemeve të automjeteve elektrike të kategorisë L7. Ky është një prototip i hershëm i makinës elektrike të ardhshme Amber.

Ekspertët e Avtotor planifikojnë të dorëzojnë për certifikim pesë makinat e para të para-prodhimit vitin e ardhshëm dhe të fillojnë prodhimin masiv që në vitin 2025. Autotor deklaroi se vetë makina do të duket ndryshe nga modeli i paraqitur dhe do të prodhohet nën markën Amber (do të krijohen dy marka – Amber Auto dhe Autotor Amber).

Advertisements

Instituti njoftoi gjithashtu dy projekte të tjera, një furgon autonom ngarkesash dhe një ATV elektrike. Furgoni është një variant pa shofer i minibusit elektrik të pasagjerëve dhe do të jetë në gjendje të transportojë ngarkesa deri në 500 kg të madhësive të ndryshme brenda. ATV-ja elektrike është projektuar për përdorim në qytet, mund të përshpejtojë deri në 80 km/h dhe ka një distancë prej 100 km.

Huazuar nga Koha.mk

Një kafe nga ju!

Back to top button