Aktualitet dhe LajmeLajme nga DibraLajmi i funditPërditshmëriShqipëria

Ndërtimi i hidrocentralit të Skavicës, banorët e Dibrës sërish në protestë

Share

Banorët e Dibrës dhe përfaqësues të shoqërisë civile protestuan sërish kundër hidrocentralit të Skavicës.

Të pranishëm në protestë ishin edhe ekspertë mjedisi. Ata argumentuan përse ky hidrocentral nuk duhet ndërtuar.

Sipas tyre baseni i Skavicës do të krijojë problematika mjedisore, përveç atyre shpollullimit prej kohësh banorët kundërshtojnë ndërtimin e hidrocentralit.

Sipas projektit, ky investim do të plotësonte gjithë nevojat e vendit me energji dhe do të shmangeshin shkarkimet në kaskadën e Drinit./abcnews.al/

Një kafe nga ju!

Back to top button