Aktualitet dhe Lajme

Google do të investojë 1.1 miliard euro në zgjerimin e qendrës finlandeze të të dhënave për të nxitur rritjen e Al

Share

Google në pronësi të Alphabet do të investojë 1.1 miliard euro të tjera në zgjerimin e kampusit të qendrës së të dhënave në Finlandë, për të nxitur rritjen e biznesit të Al në Evropë.

Vitet e fundit janë vendosur shumë qendra të dhënash në vendet nordike për shkak të klimës më të freskët, uljes së taksave dhe disponueshmërisë së bollshme të energjisë së rinovueshme.

Edhe kapaciteti i energjisë së erës në Finlandë është rritur shpejt vitet e fundit, me 75 për qind vetëm në vitin 2022, shkruan Reuters.

Prandaj, ka kapacitet të rinovueshëm në dispozicion për qendrat e të dhënave si ajo e Google.

Analistët besojnë se konsumi i energjisë në qendrën e të dhënave do të rritet masivisht për shkak të rritjes së shpejtë të përdorimit të Al.

“Nxehtësia që del nga qendra jonë finlandeze e të dhënave do të drejtohet në rrjetin e ngrohjes qendrore në Hamina aty pranë, duke mbuluar familjet lokale, shkollat ​​dhe ndërtesat e shërbimeve publike”, tha Google në një deklaratë.

Ndryshe, përveç investimit finlandez, gjiganti teknologjik ka njoftuar se do të ndërtojë edhe qendra të tjera të dhënash në Holandë dhe Belgjikë.
Huazuar nga Albeu.com

Back to top button