Aktualitet dhe Lajme

Fitonin deri në 1000 euro në ditë nga shitja e lëndëve narkotike, dënohen dy shqiptarët në Francë

Share

Dy shqiptarë janë dënuar në Francë për shitje të lëndëve narkotike. Nga aktiviteti illegal ata dyshohet se fitonin deri në 1000 euro në ditë.

Policët u informuan se një pikë marrëveshjeje do të vendosej në qytetin Salins-Fontaine, në kryqëzimin e dy rrugëve pranë kontejnerëve të plehrave. Prej disa ditësh ata vëzhguan vendet ku dalluan një automjet Citroen dhe dy burra të fshehur në pyll.

Më 4 mars, ata ishin dëshmitarë të katër transaksioneve mes shoferit dhe trafikantëve. Menjëherë janë arrestuar dy blerës të heroinës.

Ata kanë shpjeguar se në këtë vend kanë bërë blerje të rregullta që nga janari 2024. Të nesërmen bëhen sërish pesë transaksione, pastaj shtatë të nesërmen.

Xhandarët gjurmojnë shtëpinë e shitësit duke përdorur targën e automjetit dhe arrestojnë dy burrat, Astritin dhe Ramadanin.

Gjithashtu u gjetën lëndë narkotike: 660 gr kokainë, 20 gr heroinë dhe 950 gr marijuanë. Konsumatorët thanë se i njohin shitësit.

Ramadani e përcakton veten si kujdestari i kokainës: “Kam një muaj që jam në Francë. Një mik më kërkoi të vija ta zëvendësoja. Ishte e përkohshme, biletat i kishim për t’u nisur më 9 mars. Unë shes vetëm kokainë dhe jo heroinë. Blerësit thërrasin një person të tretë i cili cakton një takim për ta. Si shitës fitoj 2000 €/muaj”.

Astriti shton: “Kam katër ditë që jam në Francë. Ka qenë Guri që ma ka dhënë automjetin. Bëjmë nga 15 deri në 20 shitje/ditë. Paguhem 1500€/muaj. Në Shqipëri fitoj 300 €/muaj. Unë jam në borxhe dhe është hera ime e parë që ndodhem në Francë. Unë kam një kredi për të paguar dhe një nënë të sëmurë”.

Prokurori kërkon 24 muaj burgim dhe 15 mijë euro gjobë për Ramazanin: “Me 11,407 euro në posedim nuk mund të themi se tregtarët e drogës nuk kishin fitime. Fitimet e krijuara nga kjo pikë e shitjes vlerësohen në 1,000 €/ditë “.

Astriti ka më pak përfshirje në këtë aferë, prandaj kërkesat janë më pak të vështira: 5000 € gjobë dhe 15 muaj paraburgim i vazhdueshëm.

Maîtres Pierroz dhe Fouache, avokatë të të pandehurve, diskutojnë kushtet në të cilat rekrutohen shitësit: “Sasia e gjobës është veçanërisht e rëndësishme. Nuk duhet harruar se nuk kemi të bëjmë me koka rrjeti, por me duar të vogla të rekrutuara duke shfrytëzuar mjerimin njerëzor që mund të ekzistojë në Shqipëri”.

Astriti u dënua me 15 muaj burgim dhe gjobë prej 3000 euro. Ramadani dënohet me 24 muaj paraburgim të vazhdueshëm dhe gjobë prej 6000 euro. Të dyve u ndalohet përgjithmonë hyrja në vend.
Huazuar nga Albeu.com

Back to top button