Aktualitet dhe Lajme

Vazhdojnë grevat në Gjermani, punëtorët e trenave kërkojnë 3 mijë euro kompensim për inflacionin

Share

Sindikata Gjermane e Drejtuesve të Trenave (GDL) bëri thirrje për një grevë të re në Hekurudhat Gjermane (DB) nga e marta në orën 02:00 deri të mërkurën në orën 02:00.

Ata kishin refuzuar më parë një ftesë të re nga punëdhënësit për negociata, e cila megjithatë nuk u shoqërua me një ofertë të përmirësuar.

Sipas njoftimit të sindikatës, në transportin e mallrave greva do të fillojë në orën 18:00 të së hënës dhe do të zgjasë gjithashtu 24 orë. Deri më tani, 80% e rrugëve të trenave në të gjithë vendin janë anuluar në protestat përkatëse.

Kërkesa qendrore e punëtorëve të trenave është ulja e orarit të punës nga viti 2028 nga 38 në 35 orë në javë me shpërblim të plotë dhe pagesën e njëhershme të “kompensimit të inflacionit” prej 3000 euro.
Huazuar nga Albeu.com

Një kafe nga ju!

Back to top button