Aktualitet dhe Lajme

Takimi me diasporën/ Çupi: Rama e ka çliruar politikën nga ideologjia. Dy qeveritë, dyshja më e mirë në Evropë

Share

Kryeministri i Shqipërisë, Edi Rama ka mbërritur në Itali për të marrë pjesë në takimin me bashkëkombësit tanë në vendin fqinj.

Sipas analistit Frrok Çupi, kreu i qeverisë Edi Rama ka çliruar politikën nga ideologjia. Më tej ai bëri krahasim mes qeverisë së Italisë dhe të Shqipërisë, ku tha se janë dyshja më e mirë në Evropë, për shkak se kemi bashkëpunim të një qeverie të djathtë me një të majtë.

Kjo është një pikë kulmore e ditëve të fundit. Në marrëdhëniet e Ramës me Italinë… është garancia më e madhe për pranimin e Shqipërisë në BE. Jem i në Itali. Marrëdhëniet me Italinë… politikën e ka zhveshur nga ideologjia.

Rama e ka çliruar politikën nga ideologjia. Ne kem i një qeveri të djathtë në Itali dhe të majtë në Shqipëri. Kjo përbën dyshen më të mirë në Evropë.  Në vitet më të zeza që kishte Shqipëria në vitin 1997, e kishim të përditshëm kryeministrin e Italisë.

Vetëm të marrim marrëveshjen për pensionet me Italinë është arritur dhe është e nevojshme të pyeteshin si njerëzit që e përfitojnë këtë të drejtë, dhe ata që ua kanë dhënë të drejtën. Duhet parë plani. Garantojnë moralin, nuk janë njerëz kokulur. Garantojnë dinjitetin kombëtar. Detyrohet një shtet që të shpërblejë dhje t’i konsiderojë ata si qytetarë të vetë. Edhe Shqipëria ka të paktën 30 mijë rezidentë Italinë. Kemi  rreth 5000 qytetarë etnikë italianë që jetojnë në Shqipë3risë prej shumë vitesh. Lidhja është e ndërsjellë dhe e fuqishme. Italia është partnerja numër 1 e marrëdhënieve tregtare.”, tha Çupi./m.j


Huazuar nga Javanews.al

Back to top button