Aktualitet dhe Lajme

Shefi i CIA-s: Braktisja e Kievit do të ishte një ”autogol historik” për SHBA-të

Share

Nëse SHBA braktisin konfliktin në Ukrainë në këtë moment vendimtar dhe ndërpresin mbështetjen për Kievin, do të ishte një autogol me përmasa historike”, deklaroi kreu i CIA-s William Burns.

“Çelësi i suksesit qëndron në ruajtjen e ndihmës perëndimore për Kievin”, shtoi ai.

Duke përfaqësuar më pak se 5% të buxhetit të mbrojtjes së SHBA-së, ai është një investim relativisht modest me kthime të konsiderueshme gjeopolitike për Shtetet e Bashkuara dhe kthime të dukshme për industrinë amerikane.

Armatimi i duhur do ta vendos Ukrainën në një pozitë më të fortë nëse shfaqet një mundësi për negociata serioze”, shtoi ai.
Huazuar nga Albeu.com

Një kafe nga ju!

Artikuj të ngjashëm

Back to top button