Aktualitet dhe Lajme

Publikohet lista/ Ndryshime të mëdha, njihuni me 20 ushtritë më të fuqishme në botë për 2024

Share

Platforma “Global Fire Power”, ka publikuar sëfundmi listën e ushtrive më të fuqishme në botë për vitin 2024, ku vërehen edhe disa ndryshime sa i përket renditjes, për shkak edhe të luftës në Ukrainë si edhe tensioneve mes Tajvanit dhe Kinës.

Në dhjetëshen e parë nuk ka thuajse fare ndryshime, përveç rënies së Francës në vendin e 11 dhe ngjitjes së Turqisë në vendin e 8, ndërkohë gjithçka është përbysur në listën e mëposhtme, ku Ukraina tashmë paraqitetet në pozicion të mirë edhe për shkak të ndihmës së madhe nga Perëndimi.

Po ashtu, vërehet një ngjitje e fortë e Gjermanisë pas rritjes së buxhetit të mbrojtjes nga qeveria një vit më parë.

Platforma “Global Fire Power”, e bën renditjen e përvitshme të ushtrive më të fuqishme në botë, duke u nisur nga një mori faktorësh siç janë teknologjia; numri i ushtarëve; infrastruktura; pasuritë nëntokësore; popullsia, etj.

Më poshtë, po sjellim listën me 20 ushtritë më të fuqishme në botë:

Huazuar nga Albeu.com

Një kafe nga ju!

Back to top button