Lajme nga DibraLurëPërditshmëriShqipëria

Përkujtohet Beteja e LANË-LURËS

Share
Beteja e LANË-LURËS, ose e quajtur ndryshe beteja e Qafë-Gëlqeres është një nga ngjarjet më të rëndësishme historike e të lavdishme për popullin dibran.????????
Në kuadër të 100-vjetorit të kësaj beteje(26-28.10.1921), e cila i dha fund luftës së ashpër 9-vjeçare të dibranëve me pushtuesit serbë, nën kujdesin e veçantë të Bashkisë Dibër, sot, në hyrje të fushës së Lanë-Lurës, u përurua një pllakë përkujtimore në nderim të kësaj beteje heroike.????????
  
Mes shumë lurasve të mbledhur anë e mbanë, historianë e personalitete, morën pjesë në këtë ceremoni përkujtimore Kryetari i Bashkisë Dibër Z.Shkëlqim Murrja, i shoqëruar nga artisti dhe njëkohësisht Drejtori i Qendrës Kulturore “Haki Stërmilli” Z.Arif Vladi, Prefekti i Qarkut Z.Nexhbedin Shehu, si dhe Kryetarja e Këshillit të Qarkut Znj.Valentina Haliti, dhe Kryetari i Keshillit Bashkiak Z. Sokol Sava etj…!????????
 
*Nesër, me datë 28.10.2021, ora 18.00 pranë Pallatit të Kulturës “Haki Stërmilli” Peshkopi, vijojmë me një tjetër aktivitet përkujtimor në nderim të kësaj ngjarjeje historike.
Lavdi Qëndresës së Dibrës!????????????
Lavdi Qëndresës së Dibrës!????????????
Back to top button