Aktualitet dhe Lajme

“Nusja e preferuar”, Mbreti Charles i jep titullin e madh princeshës Kate

Share

Mbreti Charles ka njohur shërbimin publik të familjes së tij në një listë të re nderesh, duke përfshirë krijimin e një roli të ri për Princeshën e Uellsit.

Mbreti, emëroi nusen e tij, Princeshën Kate, 42 vjeçe, si shoqëruese mbretërore të Urdhrit të Shoqëruesve të Nderit. Në një kthesë historike, ajo është shoqëruesja e parë mbretërore e emëruar në këtë urdhër.

Urdhri i Shoqëruesve të Nderit u themelua nga Mbreti George V në 1917 për të njohur arritjet e jashtëzakonshme në arte, shkenca, mjekësi dhe shërbim publik.

Anëtarët janë të kufizuar në 65 në të njëjtën kohë (edhe pse njerëzit nga jashtë vendeve të Commonwealth mund të llogariten si anëtarë shtesë nderi) dhe aktualisht përfshijnë David Attenborough, Elton John, Anna Wintour, Judi Dench dhe Maggie Smith.
Huazuar nga Albeu.com

Back to top button