Aktualitet dhe Lajme

Nis zbatimi i Amnistisë Penale, përfitojnë 1100 të dënuar, 700 lirohen menjëherë, 400 përfitojnë ulje dënimi

Share

Nis sot zbatimi i ligjit për Amnistinë Penale. Numri i të dënuarve që përfitojnë është 1100, prej të cilëve 700 do të lirohen menjëherë dhe 400 të tjerë përfitojnë ulje dënimi.

Po ashtu, nga amnistia përfitojnë edhe 2 700 persona në shërbim prove.

Sipas ligjit të zbardhur në fletoren zyrtare, nga kjo falje do të përfitojnë personat që u ka marrë formë të prerë dënimi deri në datën 31 mars 2024.

Përfitojnë të dënuarit burra që u kanë mbetur pa vuajtur më pak se 4 vjet dhe gratë e të miturit që u kanë mbetur 5 vite.

Përfitojnë gratë që janë mbi 50-vjeç, burrat mbi 60-vjeç dhe personat që kanë qenë nën moshën 18-vjeç, kur kanë marrë dënimin.

Gjithashtu, nga amnistia do të përfitojnë 11 gra, dhe 11 të mitur që lirohen menjëherë.
Huazuar nga Albeu.com

Back to top button