Aktualitet dhe Lajme

Mediat ruse shpallin Mbretin Charles të vdekur, regon Ambasada Britanike në Rusi

Share

Ambasada britanike në Kiev lëshoi një përgënjeshtrim zyrtar sot pasi një mori raportimesh të rreme që vinin nga mediat ruse pretendonin vdekjen e Mbretit Charles. Akuzat pranonin se monarku, në moshën 75-vjeçare, kishte vdekur për shkak të komplikacioneve nga kanceri.

Ky dezinformim, i cili u përhap me shpejtësi nëpër faqet e ndryshme ruse të lajmeve dhe kanalet e mediave sociale, nxiti konfuzion dhe shqetësim përpara se të përgënjeshtrohej me shpejtësi. Raportet fillestare dolën të shoqëruara nga një deklaratë e rreme që i atribuohet Buckingham Palace, duke njoftuar vdekjen e parakohshme të mbretit.

Agjencia e lajmeve ruse ‘Sputnik’ ishte ndër mediat që përhapën këtë lajm të rremë, vetëm për t’u tërhequr nga pretendimet e tyre pak më vonë. Platformat e mediave sociale të Ambasadës Britanike u mobilizuan menjëherë për të shuar thashethemet e pabaza, duke pohuar se Mbreti Charles është ende gjallë.

I diagnostikuar me kancer në fillim të këtij viti, monarku është këshilluar të kufizojë angazhimet publike gjatë trajtimit. Megjithatë, raportet e fundit sugjerojnë vendosmërinë e tij për të marrë pjesë në ngjarjet e ardhshme ceremoniale, duke përfshirë Trooping of the Color për nder të ditëlindjes së tij të planifikuar për 15 qershor.
Huazuar nga Albeu.com

Një kafe nga ju!

Back to top button