Aktualitet dhe Lajme

“Maskaradë paligjshmërie dhe shou”, Toni Gogu: Dëshmia e Ballës për TIMS nuk mund të vazhdonte pa certifikatë sigurie nga deputetët

Share

Nënkryetari socialist i komisionit hetimor parlamentar për ndërhyrjen në sistemin TIMS, tha se dëshmia e ministrit të Brendshëm, Taulant Balla në komision nuk mund të vazhdonte pasi jo të gjithë deputetët kishin certifikatë sigurie.

“Kam katër orë që dëgjoj një maskaradë paligjshmërie dhe vishet edhe maska e shout. Parlamenti po heton një nga çështjet e sigurisë kombëtare. Kemi thirrur dëshmitarët dhe ata janë paraqitur.

Shteti ka ardhur sepse vlerëson se është një çështje sensitive. Në momentin që sekreti shtetëror duhet t’u paraqitet deputetëve rezulton që një grup deputetësh rezultojnë pa certifikatë sigurie. Kur kërkesat hidhen për votim janë procedurale. Në paligjshmëri të plotë, në vendimin e ndërmjetëm për dyer të mbyllura, kryetari futi edhe ca kërkesa të tjera.

Në momenti kur kishte pyetje, ministri tha se kam informacion por është sekret shtetëror. Ne jemi të gatshëm të vazhdojmë punën e emisionit. Ka mjaftueshëm deputetë që e kanë certifikatën e sigurisë. Mbledhja mund të vazhdonte dhe u kërkua që të gjithë të merrnin pjesë duke u pajisur me certifikatë sigurie”, tha ai.


Huazuar nga Javanews.al

Back to top button