Arsim dhe KulturëBulqizëGuida dhe guiderHistori dhe TregimeHostele dhe BujtinaInformacion TuristikMaqellarëPeshkopiVisit Diber

Lista e monumenteve të kulturës në Qarkun Dibër

Vizito Dibrën

Share

Lista e monumenteve Peshkopi/Diber

1. Kalaja e Grezhdanit

2. Kalaja e Lashkizes

3. Kalaja e Dodes

4. Gradishta e Belloves

5. Gradishta e Peshkopise

6. Qyteti I Skenderbeut

7. Kisha e Shen Sotirit

8. Kisha e Shperfytyrimit

9. Xhamia e Allajbegise

10. Banesa e Mude Sali Kadriut

11. Banesa e Lazime Munir Markaj

12. Banesa e Selman Tolles

13. Banesa e Reshit Zunes

14. Banesa e tashko Markos

15. Banesa e Vehap Isakut

16. Kulla 3 kateshe e Zef Doçit

17. Kisha e Shen Dhimitrit

18. Kulla e Dine Hoxhes

Në Bulqizë

1. Banesa e Kosta Markut

2. Banesa e Mustafa Shehut

3. Banesa e Nazif Mukes

4. Banera e Sul Hupit

5. Banesa e Shefik Kurtit

6. Banesa e Bajram Xhaferrit

7. Kulla e Llaxhaqeve

8. Banesa e Xheladin Koxherrajt

9. Banesa e Ramiz Lekes

10.Ish Teqja e Poshtme

MAT – KLOS

1. Kalaja e Skenderbeut

2. Kalaja e Xibrit

3. Shpella e Oellumbave

4. Shpella e Blazit

5. Shpella e Nezirit

6. Ura e Darsit

7. Ura e Vogel te Gurra

8. Ura e Gurit e Hoxhes

9. Ura e Vashes

10. Kalldrem i Vjeter

11. Kulla e Elmas Korbit

12. Kulla e Sul Lekursit

13. Kulla e Ali Safes

14. Kulla e Dulle Çeles

15. Banesa e Dyl Kiyekur tit

16. Banesa e Rexhep Karajt

17. Banesa e Asllan Hutes

18. Banesa e Jakup Kurtit

19. Banesa e Bajram Al- lushit

20. Banesa e Rexhep Lleshit

21. Banesa e Abdi Domit

22. Banesa e Elmaz Dezhgiu

23. Banesa e Xhelal Dodes

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button