LOKALEThenje dhe aforizma

HALLALL LOPA ME GJITHË VIÇ

Muhabet Dibre

Share

Pas një dasme të madhe që banë në fshat, kur martuan djalin e vetëm që kishin, burrë e grua po bisedonin në shtëpi dhe bënin llogari borxhet që kishin për të paguar.
– Dasma na doli e mirë dhe të gjithë mbetën të kënaqun! – foli gruaja.
– E mirë e mirë, po borxhe kemi shumë
dhe vështirë me i pague të gjitha!
– Shesim lopën, more burrë, e borxh kujt
nuk po i rrimë, veçse të na dalë nusja e mirë.
Djali e dëgjoi gjithë bisedën në dhomën
e tij dhe tha:  Hallall lopa me gjithë viç, se nusja na ka dalë e mirë, oj nanë!Vetëm borxh mos i rrini kujt!…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button