Thenje dhe aforizma

?Fjalë të urta të mbledhura nga Shaqir Skarra

Share

?Kërko e kërko, vendin tënd mos e harro!
?Vendin e huej ta lavdërofshin, kambët mos ta kërkofshin.
?Shahet budallajki, jo fukarallajki.
?Kur gabon i mençmi, qeshën budalla.
?Luaj kambët, të luajnë dhamët.
?Menja e dame, puna e bame.
?Gruaja e ve, si arra në rrugë.
?Moti i keq tek miku i mirë.
?Thes i shqerrët e shportë pa fund s’hyjnë në punë.
?Mos ia ban tjetrit atë që nuk do që të ta bëje ai ty.
?Një shi që shkon ferexhe s’don.
?Kur shtin topi, s’dëgjohet pushka.
?Borxhi i vonë gëzon të zonë.
?E çet nga dera, hyn nga penxherja.
?Ma majrë dervish e në Bulqizë se Sheh Islam e në Stamboll.
?Kali i mirë, shton taxhinë.
?Aty ku pështy, mos lëpi.
?Llafe madhi, punë pa bami.
?Kush asht mesue, srraj pushue.
?Puna para, llafi mrapa.
?Zanatin po e lae një ditë, te len nje vi
?Pak tamaf, shumë zijan, shumë tamal, krejt haram.

Artikuj të ngjashëm

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button