Aktualitet dhe Lajme

Gjenden të vdekur 5 alpinistët e zhdukur në Zvicër

Share

Pesë nga gjashtë skiatorët zviceranë që ishin zhdukur që nga e shtuna në Alpet zvicerane janë gjetur të vdekur, njoftoi policia në kantonin Valais, duke vazhduar kërkimet për të gjashtin.

Ndërsa kushtet e këqija të motit ndërlikuan operacionin e kërkim-shpëtimit, një ekip arriti të vazhdonte dhe “gjeti trupat e pesë nga gjashtë personat që ishin të zhdukur”, sipas një deklarate të policisë.

Pesë nga gjashtë skiatorët zviceranë që ishin zhdukur që nga e shtuna në Alpet zvicerane janë gjetur të vdekur, njoftoi policia në kantonin Valais, duke vazhduar kërkimet për të gjashtin.

Ndërsa kushtet e këqija të motit ndërlikuan operacionin e kërkim-shpëtimit, një ekip arriti të vazhdonte dhe “gjeti trupat e pesë nga gjashtë personat që ishin të zhdukur”, sipas një deklarate të policisë.

Skiatorët, pesë prej tyre anëtarë të së njëjtës familje, u zhdukën në shtegun Zermatt-Arolla, pranë malit Matterhorn që shtrihet në kufirin midis Zvicrës dhe Italisë.

Sipas policisë, skiatorët ishin nga mosha 21 deri në 58-vjeç.

Skiatorët, pesë prej tyre anëtarë të së njëjtës familje, u zhdukën në shtegun Zermatt-Arolla, pranë malit Matterhorn që shtrihet në kufirin midis Zvicrës dhe Italisë.

Sipas policisë, skiatorët ishin nga mosha 21 deri në 58 vjeç.
Huazuar nga Albeu.com

Një kafe nga ju!

Back to top button