Aktualitet dhe Lajme

Fakte interesante rreth dentistëve

Share

  1. Dentisti i parë ka qenë 5000 vjet më parë!

Dentisti i parë i regjistruar jetoi në vitin 3000 para Krishtit. Egjiptiani i lashtë, i njohur si Hesi-Re, ishte i njohur si eksperti i parë i dhëmbëve.

Edhe pse nuk dihet shumë për të, ne e dimë se egjiptianët e lashtë kujdeseshin për dhëmbët e tyre. Egjiptianët e lashtë njiheshin gjithashtu se kishin krijuar kokteje me barishte për të ndihmuar në lehtësimin e problemeve të zakonshme të dhëmbëve.

Megjithëse nuk ishin aq të avancuar sa ne sot, egjiptianët e lashtë ishin shumë përpara kohës së tyre për sa i përket mjekësisë.

  1. Stomatologjia është një nga punët më të mira në SHBA.

Nëse jeni dentist, do ta dini tashmë se çfarë rruge e shkëlqyer karriere është të ndiqni, por a e dini se stomatologjia renditet si puna e nëntë më e mirë për të pasur në SHBA? Kjo është sipas renditjes vjetore të punës së US News & World Report.

  1. Kirurgët oralë janë dentistët më të paguar.

Nëse jeni pas parave të mëdha për punën tuaj dentare, atëherë ia vlen të merrni disa vite trajnime shtesë për t’u bërë kirurg oral.

  1. Do të ketë 10,400 dentistë të rinj deri në vitin 2028.

Stomatologjia është një fushë në rritje me gjithnjë e më shumë dentistë që marrin për herë të parë një stërvitje dentare.

The post Fakte interesante rreth dentistëve appeared first on Albeu.com.


Huazuar nga Albeu.com

Back to top button