Aktualitet dhe Lajme

“Dashuri e përjetshme”, veterani 100-vjeçar martohet me të dashurën 96-vjeçare

Share

Veterani i Luftës së Dytë Botërore, Harold Terens dhe Jeanne Swerlin, dëshmuan se dashuria është e përjetshme ndërsa u lidhën në martesë në një ceremoni në plazh në “D-Day” në Normandi.

Mosha e nuses dhe dhëndrit mbledhur së bashku është gati 2 shekuj.

Edhe pse ndoshta jo dasma e shekullit, moshat e tyre përkatëse, ai është 100 vjeç, ajo është më e re vetëm 96,  e bënë dasmën e tyre një festë pothuajse dyshekullore.

Vendndodhja ishte bashkia elegante e punuar me gurë e Carentan, një objektiv kryesor fillestar i D-Day që pa luftime të egra pas zbarkimit të aleatëve të 6 qershorit 1944 që ndihmuan të çlironin Evropën nga tirania e Adolf Hitlerit.

Pasi të dy deklaruan “oui” për betimet e lexuara nga një nënkryetar bashkie, çifti përshëndeti me dorë turmave adhuruese jashtë, me flauta shampanjë në dorë.

Terens e quajti atë “ditën më të mirë të jetës sime”.

Dasma ishte simbolike, jo e detyrueshme në ligj. Zyra e kryebashkiakut Jean-Pierre Lhonneur tha se ai nuk ishte i autorizuar të martonte të huaj që nuk ishin banorë të Carentan dhe se çifti, të cilët janë të dy amerikanë, nuk kishin kërkuar zotime ligjërisht të detyrueshme. Sidoqoftë, ata gjithmonë mund t’i kryenin ato formalitete përsëri në Florida nëse dëshironin./m.j


Huazuar nga Javanews.al

Back to top button