Informacion TuristikMaqellarëPeshkopiProdukte DibreVisit Diber

Bletaria e Dibrës

Mjalt Dibre

Share

Që në lashtësinë e hershme dibranet kanë treguar interes për bletarinë dhe kanë zhvilluar profesionin nëpër vite. Mjalti i vendit vjen në shumë varietete, kjo per shkak se kosheret e bletëve janë të vendosura në vënde te ndryshme, në te cilat bletët ushqehen, si për shembull në bjeshkë, pemtore qershie, akacie, gështenje dhe në fusha. Këto lloje mjalti mund ti gjeni në dyqane edhe në tregun e se dieles.

Sot në rrethin e Peshkopisë numërohen pothuajse 400 bletar që mund të kenë 7000 koshere bletetësh – Maqellara, Kastrioti, Lura dhe Melani janë komunat më të zhviluara për sa i përket bletarisë. Në vitin 2009 bletarët e Dibrës morën nga bletët 68.43 ton mjalt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button