CampingjeGuida dhe guiderHostele dhe BujtinaInformacion TuristikKulinari dhe ArtizanalePeshkopiProdukte DibreVisit Diber

Bjeshka e Hinoskës

Shume prane qytetit

Share

Bjeshka e Hinoskës ndodhet ne jug-lindje të qytetit Peshkopi. Fshati më i afërt është llnica e cila ndodhet rreth 1250 m mbi nivelin e detit.

   

Hinoska përbëhet nga kullota alpine që shtrihen nga 1700 m mbi nivelin e detit deri në 2370 m ku ndodhet maja e Velivarit.

Në muajin Gusht kjo bjeshkë ështé e pasur me fruta të egra shume të shijshme si: Boroni ca,Mjedra e egër dhe Luleshtrydhja e egër Perveç frutave mund të sjesh shumellojshmëri bimësh medicinale.

Burimet ujore përveçse janë me ujë shumë të ftohtë,nxjerrin ujë të lehtë dhe me kripëra minerale.

Mund të konsiderohet si një ndër vendet me ujin më të mirë në Shqipëri.

Gjatë verës kullotat janë të mbushura plot tufa bagëtish dhe stane

Përveç kampingut në çadra mund të prenotohen dhe Guest house,shtëpi alpine të cilat janë të ndërtuar në bjeshkë.

Hinoska shtrihet dhe në anën e Maqedonisë. Gjatë shtegut të guidës sonë kalon nga piramida 9 në piramidën 10,të cilat janë shenja kufitare mes 2 shteteve.

Një kafe nga ju!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button