Guida dhe guiderInformacion TuristikPeshkopiVisit Diber

Kompleksi Balneare, Llixhat, Peshkopi

Lugina e Shërimit

Share

Banja e Peshkopisë ndodhet në “luginën e Shërimit” të qytetit të Peshkopisë. Burimi ka një kapacitet prej rreth 60 l/sek. Temperatura e ujit është 42 gradë.

Karakterizohet si sulfide-sulfuri me një shkallë të lartë radioaktiviteti dhe praninë e baktereve sulfurike dhe algave të përshtatshme për trajtim dhe për qëllime shkencore. Me këto karakteristika uji përdoret për të trajtuar sëmundje të shumta, siç janë rritja e presionit të gjakut, sëmundjet reumatike, diabeti, sëmundjet e lëkurës, infeksionet e frymëmarrjes.

Llixhat e Peshkopisë, është një qendër spa kurative me 44 vaska/ uji dhe banja termale / kabina, dy kabinete balte dhe fizoterapi dhe 10 dhoma për akomodim dhe një restorant. Llixhat e Peshkopise kane një ekip profesional mjekësor, i cili aplikon faktorët e vjetër natyrorë, si dhe arritjet më të fundit në mjekësi. Natyra e bukur, malet e larta, kanioni i luginës së Shërimit dhe shtigjet e ecjes drejt fshatit Rabdisht janë vendi më i përshtatshëm për shëtitje relaksuese, si dhe për ata që janë në kërkim të aventurave dhe sfidave. Uji i pasur me shëndet ka provuar me shekuj se është zgjidhja e vetme për trajtimin e sëmundjeve të ndryshme. Rezultatet monitorohen me kujdes dhe krahasohen me ato të planifikuara.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button