Aktualitet dhe Lajme

Banorët në Mirditë ngrenë çadrën për të mos lejuar ndërtimin e HEC-it në zonën e Thirrës

Share

Banorët e fshatit Thirrë në Mirditë kanë vendosur të vazhdojnë me qëndresën e tyre kundër ndërtimit të HEC-it dhe fabrikës së ujit në lumin Fan.

Ndërkohë ditën e sotme ata e çuan më tej protestën, pasi kanë ngritur një çadër dhe kanë thënë se do të bëjnë roje për të mos lejuar punimet për ndërtimin e disa heceve lokale në zonën e Thirrës, Sang dhe Hebes.

Banorët kërkojnë që të respektohet ligji dhe venimet e marra nga bashkia Mirditë për punimet në këto hidrocentrale, pasi sipas tyre uji që merret shkakton dëme për ekonominë e zonës. Komuniteti i disa fshatrave kërkon të respektohen vendimet gjyqësore për këtë çështje, ndërsa kanë paralajmëruar vijimin e rezistencës.
Huazuar nga Albeu.com

Një kafe nga ju!

Back to top button