Lajme nga DibraLajmi i funditPërditshmëriPeshkopiPolitikëShqipëria

Nisin punimet për fazën e parë për ndertimin e HEC Skavicës.

Share

Nga vezhgimet tona ne teren, pame se ne Skavice punohej per fazen e parë ku përfshet puna përgatitore per të gjitha studimet si ; ambiental, gjeologjik dhe teknik, ku në përfundimin e kësaj faze, do t’ia dalin të propozojmë një produkt të mirë për të kaluar në fazën e dytë atë të firmosjes së kontratës për ndërtimin e Skavicës”.

  

Sigurisht që zhvillimi i projekteve të kësaj natyre shoqërohet me një ndikim social-mjedisor në zonën e cila preket nga projekti. Edhe në këtë rast, ndërtimi i hidrocentralit të Skavicës do të shkaktojë përmbytje në zonën ku do të krijohet rezervuari.

Ujembledhesi i HEC Skavica mbyt 31 fshatra duke filluar nga Skaviva ne Kukes deri ne ure te Topojanit, e thene ndryshe mbytet Fusha e Dibres!
 E vetmja zgjidhje eshte qe qeveria te ulet edhe ta degjoje zerit e te prekurve nga ndertimi i HEC Skavica

Artikuj të ngjashëm

Back to top button