Aktualitet dhe Lajme

ISIS-s jep më shumë detaje për sulmin në Moskë: Vjen në kontekstin e luftës midis vendit anti-islamik me një Shtet Islamik

Share

Grupi Shteti Islamik ka shprëndarë një deklaratë vijuese duke ofruar më shumë detaje rreth sulmit të mbrëmshëm në një sallë koncertesh në periferi të Moskës, pas së cilës grupi më herët tha se ishte pas.

Detajet e reja të publikuara në llogarinë e tyre të Telegramit thonë se katër sulmues ishin të përfshirë në sulmin vdekjeprurës dhe përfshin një foto që pretendon se tregon katër sulmuesit, të gjithë të maskuar. Përditësimi vjen nga gazeta e grupit Amaq, e cila ishte edhe burimi i pretendimit fillestar.

Asnjë nga dy deklaratat e ISIS Amaq nuk tregoi se cila nga degët rajonale të ISIS ishte përgjegjëse për sulmin.

Për sa i përket motivit, Amaq thotë se “sulmi vjen në kontekstin e luftës normale të vazhdueshme midis Shtetit Islamik dhe vendeve [anti-islame]”.

Zëdhënësi i IS thotë se sulmi u krye nga “luftëtarë” të cilët thotë se ishin të armatosur me “mitralozë, një armë, thika dhe bomba ndezëse” dhe se sulmit i parapriu një mision zbulimi “i bashkërenduar”.

Rusia nuk ka komentuar ende mbi pretendimet, por SHBA-ja ka thënë se është e besueshme që grupi i Shtetit Islamik mund të qëndrojë pas sulmit.
Huazuar nga Albeu.com

Një kafe nga ju!

Back to top button