Aktualitet dhe Lajme

Franca do të përfshijë të drejtën e abortit në Kushtetutë

Share

Franca po përgatitet të bëhet vendi i parë në botë që vendos të drejtën e abortit në kushtetutën e saj.

Të hënën, parlamentarët e dhomave të sipërme dhe të poshtme do të takohen në seancë speciale në Pallatin e Versajës, të thirrur nga presidenti i vendit, Emmanuel Macron, shkruan BBC.

Nëse, siç pritej, ata votojnë për mocionin e qeverisë me një shumicë prej tre të pestave, atëherë kushtetuta e vendit e vitit 1958 do të rishikohet për të garantuar “lirinë e garantuar” të grave për të abortuar.

Ky do të jetë ndryshimi i 25-të i dokumentit themelues të Republikës së Pestë dhe i pari që nga viti 2008./albeu.com
Huazuar nga Albeu.com

Back to top button