Aktualitet dhe Lajme

Foto lajm/ Pluhuri saharian “pushton” Shqipërinë, zonat që preken më shumë

Share

Ditën e sotme, Shqipëria është gdhirë e mbuluar nga një re pluhuri me origjinë nga Afrika Veriore.

Për shkak të erërave të forta nga Saharaja në drejtim të veriut, pjesa jugore e Europës pritet të mbulohet nga sasi të mëdha pluhuri, ndërsa zonat që pritet të goditen me fortë janë Malta, Greqia si edhe Italia e jugut.

Sa i përket Shqipërisë, harta e publikuar nga stacionet meteorologjike në rajon, i gjithë vendi mbulohet nga pluhuri por trashësia do të jetë më e madhe në zonën e Lezhës, për shkak edhe të relievit gjeografik të zonës.

Po ashtu, pluhuri saharian do të shtrihet edhe përgjate bregdetit të jugut.

Huazuar nga Albeu.com

Back to top button