Aktualitet dhe Lajme

Zgjedhjet në Britani/Exit poll-i: Laburistët pritet të fitojnë me një rezultat dërrmues, ja sa vende mund të sigurojnë!

Share

Laburistët pritet të fitojnë zgjedhjet e përgjithshme me një shumicë votash, sipas një sondazhi për BBC, ITV dhe Sky.

Nëse parashikimi është i saktë, do të thotë se Sir Keir Starmer do të bëhet kryeministër me 410 deputetë laburistë, pak më pak se totali i Tony Blair në 1997.

Konservatorët parashikohet të bien në 131 deputetë, numri i tyre më i ulët në historinë e pasluftës.

Liberal-demokratët parashikohet të jenë të tretët me 61 deputetë.

Partia Kombëtare Skoceze do të shohë që numri i saj i deputetëve të bjerë në 10 dhe Reforma në Mbretërinë e Bashkuar parashikohet të marrë 13 deputetë, sipas exit poll.

Partia e Gjelbër e Anglisë dhe Uellsit parashikohet të dyfishojë numrin e saj të deputetëve në dy dhe Plaid Cymru do të marrë katër deputetë. Të tjerët parashikohet të marrin 19 vende.

Exit poll, i mbikëqyrur nga Sir John Curtice dhe një ekip statisticienësh, bazohet në të dhënat e votuesve në rreth 130 qendra votimi në Angli, Skoci dhe Uells. Sondazhi nuk mbulon Irlandën e Veriut.

Në pesë zgjedhjet e fundit të përgjithshme, exit poll-i ka qenë i saktë në një interval prej 1.5 dhe 7.5 vendesh.


Huazuar nga StartNews.

Back to top button