Aktualitet dhe Lajme

Zbulohet varreza mesjetare në Uells, mendohet se i përket shekullit të gjashtë

Share

Një varrezë e rrallë mesjetare e hershme është zbuluar në Uells dhe ka lënë arkeologët të habitur. Mendohet se daton në shekullin e 6-të ose të 7-të dhe 18 nga 70 varre të vlerësuara janë gërmuar deri më tani.

Disa nga skeletet e ruajtura mirë janë gjetur të shtrirë në pozicione të pazakonta dhe artefakte të papritura po dalin gjithashtu nga vendi. Gërmimi ka filluar të zbulojë më shumë rreth këtij komuniteti të lashtë – por gjithashtu po ngre pyetje.

Varrezat shtrihen në një fushë të jashtëzakonshme në terrenin e Kështjellës Fonmon, afër fundit të pistës në aeroportin e Kardifit.

Gjatë dy verave, një ekip ka qenë i zënë duke hequr me kujdes shtresën e hollë të shtresës së sipërme të tokës për të ekspozuar varret që ishin gdhendur në shkëmb shumë kohë më parë.
Huazuar nga Albeu.com

Një kafe nga ju!

Back to top button