Aktualitet dhe Lajme

Shtëpia e Marilyn Monroe shpallet “monument historik”

Share

Vendimi u miratua unanimisht. Kjo do t’i lejojë qytetit të mbrojë këtë ndërtesë të vendosur në lagjen e pasur Brentwood dhe të blerë së fundmi nga amerikanët e pasur që dëshirojnë ta prishin atë.

“Nuk ka asnjë person apo vend tjetër në qytetin e Los Anxhelos që të jetë aq ikonë sa Marilyn Monroe dhe shtëpia e saj në Brentwood”, tha këshilltarja e qytetit, Tracy Park.

Monroe u zhvendos në këtë shtëpi në 1962 menjëherë pas divorcit të saj nga Arthur Miller, në përpjekjen e saj për të rifituar privatësinë.

Në këtë shtëpi, aktorja u gjet e vdekur vetëm gjashtë muaj më vonë për shkak të mbidozës së drogës në moshën vetëm 36-vjeçare. Rezidenca kishte pronarë të ndryshëm pas vdekjes së saj.

Por polemikat shpërthyen vitin e kaluar pasi u ble nga Brianna Milstein, një trashëgimtare e pasur, dhe Roy Banks, një producent televiziv i realitetit.


Huazuar nga Lapsi.al

Back to top button