Aktualitet dhe Lajme

Shenjat që tregojnë se vuani nga depresioni edhe nëse nuk e kuptoni

Share

Depresioni është një sëmundje mendore që prek mbi 300 milionë njerëz në mbarë botën, sipas Organizatës Botërore të Shëndetësisë. Depresioni ka një efekt në të menduarit, emocionet, trupin dhe sjelljen e një personi. Hidhërimi klasifikohet si depresion bazuar në intensitetin, kohëzgjatjen dhe efektin e tij në funksionimin e një personi. Megjithatë, askush nuk mund të thotë qartë se cilat janë simptomat e tij, pasi ato shpesh keqinterpretohen ose shpërfillen.

Lexoni më poshtë për gjashtë shenjat që mund të vuani nga depresioni pa e kuptuar.

1-Ju përpiqeni ta fshihni trishtimin tuaj pas justifikimeve të ndryshme dhe përfundoni duke u trishtuar.
2-Ju keni sukses në shumë fusha, por nuk kënaqeni me fitoret tuaja. Kjo do të thotë, në vend që të ndjeni gëzim, ju ndiheni konfuz.
3-Ju refuzoni të largoheni nga zona e komoditetit dhe vazhdimisht kritikoni atë që bëni.
4-Ju shkëputeni nga gjërat që ju bëjnë të ndiheni të lumtur dhe ju kënaqin. Zakonisht, ju i thoni “po” asaj që ju imponojnë të tjerët.
5-Mundohuni të jeni gjithmonë social dhe aktiv, në mënyrë që të “harroni” atë që ju shqetëson.
6-Ju mendoni se nuk e meritoni pranimin dhe dashurinë e të tjerëve.

SHËNIM: I vetmi person kompetent për të diagnostikuar depresionin është specialisti i shëndetit mendor.
Huazuar nga Albeu.com

Një kafe nga ju!

Back to top button