Aktualitet dhe Lajme

Serbia do të shpenzojë 740 milionë euro për blerje armësh këtë vit

Share

Serbia vazhdon të armatoset. Rreth 740 milionë euro ky vend do të shpenzojë këtë vit për blerjen e armatimeve të ndryshme.

Pasi Departamenti Amerikan i Shtetit miratoi shitjen për Kosovën të raketave antitank e pajisjeve tjera në vlerë 75 milionë dollarë, zyrtari i Ministrisë se Mbrojtjes të Serbisë, Nemanja Staroviq, foli për investimet e këtij shteti në ushtri. Tha se ato nuk kanë të bëjnë me blerjen e armëve nga Kosova.

“Nuk është serioze të flasim për faktin se ky raund i ri i investimeve në Forcat e Armatosura ka të bëjë me ndonjë lloj blerjeje të re që bëhen per Forcat e Sigurisë së Kosovës, pasi ne kemi qenë duke punuar intensivisht për modernizimin në 10 vitet e fundit”, ka deklaruar Nemanja Staroviq, Sekretar Shtetëror i Ministrisë së Mbrojtjes së Serbisë.

Njoftimi i fundit nga ShBA-ja per t’i shitur armatim Kosovës, për presidentin e Serbisë, Aleksandër Vuciq, është zhgënjim i madh. Por, përfaqësues të NATO-s në Beograd, thonë se NATO nuk mbështet procesin e blerjes së së armëve nga Kosova dhe kjo çështje nuk ka lidhje me misionin e tyre në Kosovë.

“Dua të konfirmoj atë që tha Sekretari i Përgjithshëm se NATO nuk e mbështet Forcat e Sigurisë së Kosovës. NATO nuk shet armë, shtetet e bëjnë këtë dhe kjo është e drejta e tyre. Por dua të theksoj se KFOR-i i përmbahet mandatit të tij bazuar në Rezolutën 1244 dhe vepron në përputhje me rrethanat”, ka thënë Giampiero Romano, Shefi i Zyrës Ndërlidhëse të NATO-s në Beograd.

Këto deklarime u bënë në Beograd, ku u mbajt një konferencë në të cilën u tha se Serbia do të vazhdojë me politikën e neutralitetit ushtarak, por edhe do të bashkëpunojë me NATO-n.
Huazuar nga Albeu.com

Një kafe nga ju!

Artikuj të ngjashëm

Back to top button