Aktualitet dhe Lajme

Përjetoni shqetësime në frymëmarrje? Gjashtë mënyra shtëpiake që mund të lehtësojnë simptomat

Share

Kjo teknikë mund të ndihmojë në ngadalësimin e frymëmarrjes tuaj, ta bëjë frymëmarrjen tuaj më të thellë dhe më të plotë. Ju mund ta provoni këtë në çdo kohë dhe në çdo vend.

Përkuluni përpara në një tryezë

Kjo teknikë e frymëmarrjes ndihmon në krijimin e më shumë hapësirës në zgavrën e gjoksit dhe qarkullon më shumë oksigjen në mushkëri dhe trup. Kjo mënyrë frymëmarrjeje mund të ndihmojë gjithashtu me simptomat e COPD. Por njerëzit që janë obezë nuk duhet ta provojnë.

Shtrihuni

Kjo mënyrë e frymëmarrjes mund të ndihmojë trupin tonë dhe rrugët e frymëmarrjes të relaksohen. Mund ta bëjë më të lehtë frymëmarrjen për ju. Njerëzit që kanë apnea të gjumit mund të përballen me parehati në frymëmarrje dhe për ta kjo teknikë mund të ndihmojë.

Frymëmarrja diafragmatike

Sipas një studimi të kryer në vitin 2019, frymëmarrja përmes stomakut mund t’ju ndihmojë të merrni frymë më mirë. Mund të zgjerojë vëllimin e gjoksit dhe të sigurojë më shumë furnizim me oksigjen dhe ajër në mushkëritë tuaja.

Marrje e kufizuar e kafeinës

Sipas një studimi, kafeina mund të ndihmojë në lehtësimin e simptomave të problemeve të frymëmarrjes. Ka veti që mund të relaksojnë muskujt në rrugët e frymëmarrjes të njerëzve që vuajnë nga astma. Kjo mund të ndihmojë që mushkëritë e tyre të funksionojnë më mirë për rreth 4 orë. Si ndodh kjo? Kafeina bllokon receptorët e disa kimikateve që mund të jenë shkaku i problemeve të frymëmarrjes.

Përdorni një ventilator

Disa studime thonë se përdorimi i një ventilatori mund të ndihmojë një person që përballet me probleme të frymëmarrjes. Qarkullimi i ajrit të ftohtë mund t’i ndihmojë ata të marrin frymë më lehtë.
Huazuar nga Albeu.com

Back to top button