Dibër të MadheGuida dhe guiderPërditshmëriVisit Diber

Pak e saktë për Dibrën e Madhe

Vizitoni qytetin e Dibrës

Share

Dibra e Madhe është një rajon që përfshin një pjesë të Dibrës në Shqipëri dhe një pjesë të Dibrës në Maqedoni të Veriut. Rajoni ka një histori të pasur dhe të lavdishme, të lidhur me figurën e Skënderbeut, i cili luftoi kundër pushtimit osman dhe jo vetëm.

Dibra e Madhe është një rajon që ofron shumë atraksione turistike për vizitorët. Nëse jeni të interesuar për natyrën, historinë, kulturën dhe traditat e këtij rajoni, ju mund të zgjidhni nga një larmi e madhe e destinacioneve dhe aktiviteteve duke e vizituar atë.

Dibra e Madhe ka një natyrë të bukur dhe të egër, me male, liqene, lumenj, shpella dhe pyje. Turizmi është një nga degët kryesore të ekonomisë së rajonit, ku spikasin vargmali Korab-Koritnik, manastiri i Shën Jovan Bigorskit, qyteti i Dibrës dhe shumë vende të tjera tërheqëse.

Dibra e Madhe ka një kulturë të veçantë dhe të pasur, me tradita, zakone, festa, muzikë, art, gjuhë dhe kuzhinë tipike të zonës. Banorët e Dibrës janë një popull i dashur, mikpritës, bujar dhe krenar për origjinën dhe identitetin e tyre.

Back to top button