Aktualitet dhe LajmeBotaLajmi i funditPërditshmëri

Në kulmin e luftimeve, Ukraina dhe Rusia njoftojnë “përparim në bisedimet për paqe”

Share

Diplomatët ukrainas dhe rusë në mënyrë të papritur vlerësuan pozitivisht rrjedhën e negociatave për përfundimin e luftës.

Së pari, këtë e deklaroi këshilltari i kreut të Zyrës së Presidentit Mikhail Podolyak.

“Rusia tani e percepton botën rreth nesh në mënyrë më adekuate dhe është më e ndjeshme ndaj pozicionit të Ukrainës, e cila është dëshmuar në fushat e betejës. Pozicionet tona janë në tavolinë.

Ato janë shumë të vështira, kanë të bëjnë kryesisht me tërheqjen e trupave, një armëpushim, e kështu me radhë.

Rusia tashmë e kupton këtë. Rusia ka filluar të flasë në mënyrë konstruktive. Unë mendoj se do të arrijmë ndonjë rezultat konkret brenda disa ditësh”, tha ai.

Një mendim të ngjashëm shprehu edhe anëtari i delegacionit rus, Leonid Slutsky.

“Nëse krahasojmë qëndrimet e të dy delegacioneve në bisedimet në fillim dhe sot, atëherë do të shohim përparim të dukshëm.

Sipas pritshmërive të mia personale, ky progres mund të zhvillohet në ditët në vijim në një qëndrim të vetëm të të dy delegacioneve, në dokumentet për nënshkrim”, tha ai.

Mikhail Podolyak gjithashtu komentoi për perspektivat e një takimi midis Zelensky dhe Putin.

“Është si të kalosh një urë të gjatë në male. Ne filluam nga njëra anë, kur dukej qartë se nuk kishte gatishmëri për një takim mes dy liderëve.

Sipas tij, është mirë që Moska po shpreh gatishmëri për takimin dhe nga ana e saj, Ukraina tashmë po përgatitet për të.

“Ky në vetvete është një përparim domethënës në vlerësimin e tyre të realitetit objektiv. Presidenti Zelensky ka thënë vazhdimisht se takimi është i mundshëm dhe i nevojshëm. P

randaj, procesi përgatitor është në vazhdim. Në aspekte të ndryshme të negociatave, baza për një bisedë mes dy liderët janë duke u zhvilluar – është e rëndësishme të përgatisim dhe të argumentojmë qëndrimet tona “, duke përfshirë aspektet ligjore.

Nga ana tjetër, është e rëndësishme të përpunohet vendi dhe koha, veçanërisht në aspektin e sigurisë”, tha këshilltari i kreut. tha i OP-së.

Podolyak vuri në dukje se nuk ka pengesa nga ana e Ukrainës për një takim me Putin.

“Presidenti Zelensky është gati për takimin, sheh përmbajtjen e takimit dhe është i gatshëm të diskutojë gjithçka që është e nevojshme për interesat e popullit tonë”, tha Podolyak./lajmifundit.al

Një kafe nga ju!

Back to top button