Aktualitet dhe LajmeKronike

Në burg për grabitje dhe dhunë, 46-vjeçari shqiptar i jep fund jetës brenda qelisë

Share

Një i burgosur shqiptar, i cili ndodhej pas hekurave për tentativë grabitjeje dhe për dhunë në familje, përfundoi duke u vetëvrarë në qelinë e tij në burgun Sabbione.

Zbulimi tragjik u bë mëngjesin e sotëm në orën 10:30.

“Jemi të tronditur dhe të thyer. Një i burgosur i jep fund jetës në burg është një disfatë për shtetin dhe për të gjithë ne që punojmë në vijën e parë”, denoncon Donato Capece, sekretar i përgjithshëm i sindikatës autonome të policisë penitenciare.

Fabrizio Bonino, sekretari kombëtar për Umbria e Sappe nënvizon se “ne vazhdojmë të flasim nëse ka veprime që duhen ndërmarrë për të shmangur këtë gjest ekstrem, por problemi është parandalues, jo i mëvonshëm. Me transferimin e kujdesit shëndetësor penitenciar në rajone, situata fatkeqësisht është përkeqësuar jashtëzakonisht shumë. Mungesa e punonjësve shëndetësorë, psikologëve dhe psikiatërve është thelbi i çështjes. Sipas mendimit tonë duhen konkurse rajonale dhe punësimi i personelit shëndetësor.”

Për Sappe-n “është thelbësore zbatimi i reformave strukturore në sistemin penitenciar dhe ekzekutimi i dënimeve kombëtare, duke filluar me dëbimin e të burgosurve të huaj, veçanërisht të atyre, dhe ka gjithnjë e më shumë prej tyre, të cilët, të mbyllur në burgjet italiane, bëhen protagonistë. të ngjarjeve kritike dhe dhunës gjatë paraburgimit”.

Huazuar nga Startnews.news

Një kafe nga ju!

Back to top button