Histori dhe TregimeThenje dhe aforizma

Kuptimi i plotë i besnikërisë…!

Gruaja besnike

Share

Një burrë, për të provuar se sa besnike e kishte gruan, një ditë pret një dash dhe e gropos në arën e vet. Këtë ndodhi ia tregon gruas se gjoja ka vra një njeri dhe e ka varrosur në arë.

Mos trego! – e porositi gruan, – se vetëm ne të dy e dimë.

Pas ca kohësh, burrë e grua u grindën keq. Problemi shkoi deri në ndarje. Punët u acaruan tepër.

Gruaja, një mëngjes, merr rrugën drejt qytetit dhe fill e në Degën e Brendshme kallëzon se i shoqi ka vra një njeri.

Unë di dhe ku e ka varrosë, – u tha gruaja policëve.
Ata nuk e zgjatën, por para gruas vrapuan në shtëpi dhe arrestuan “kriminelin”.

Hajde, na trego se ku e ke varrosur viktimën! – i thoshin policët.

Ashtu siç ishte i lidhun, i çon policët tek ara. Në gërmim e sipër, u zbulua dashi.

Po kjo çfarë asht? – pyetën policët.

– Kjo asht besa e grues…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button