Aktualitet dhe Lajme

Irlanda zgjedh Kryeministrin e saj të ri

Share

Simon Harris është zgjedhur për të qënë kryeministri i ri i irlandës duke u zotuar të ndihmojë biznesin e vogël, të përqëndrohet në ligjin dhe rendin dhe të trajtojë migracionin pas zgjedhjes së tij të pakundërshtueshme për të pasuar Leo Varadkar si udhëheqës i Fine Gael qeverisës.

Harris, një ministër 37-vjeçar më i njohur për ndihmën në drejtimin e përgjigjes fillestare të vendit ndaj COVID-19, do të votohet si kryeministri më i ri ndonjëherë i Irlandës kur parlamenti të ulet më 9 prill falë mbështetjes nga partnerët e koalicionit.

Ai nuk do të ketë më shumë se një vit për të shpëtuar koalicionin nga humbja në zgjedhjet parlamentare. Sondazhet e tre viteve të fundit e kanë vënë Sinn Fein, një parti e krahut të majtë që mbështet bashkimin me Irlandën e Veriut të drejtuar nga Britania, si favorit për të kryesuar qeverinë e ardhshme.

“Ky është një moment që Fine Gael të rivendoset. Nën udhëheqjen time, Fine Gael qëndron për mbështetjen e bizneseve, veçanërisht bizneseve të vogla … Fine Gael qëndron për mbështetjen e fermës familjare … Fine Gael qëndron për ligjin dhe rendin, në anën e An Garda Siochána (policia), ku rrugët janë të sigurta dhe krimi nuk lejohet kurrë të kalojë i pakontrolluar,” tha Harris.

The post Irlanda zgjedh Kryeministrin e saj të ri appeared first on Albeu.com.


Huazuar nga Albeu.com

Back to top button