Aktualitet dhe Lajme

3 gjërat që po i bëni gabim që çojnë në plakjen e lëkurës

Share

1- Mospërdorimi i kremit të diellit çdo ditë

Kjo gjë është thënë nga Camila Antia, MD, një dermatologe e certifikuar nga bordi dhe bashkëpronar i The Skin People, në Bellaire, Teksas. Kur rrezet ultravjollcë nga dielli godasin lëkurën tuaj, ato shkaktojnë ndryshime në nivelin qelizor që çojnë në plakje të parakohshme, të quajtur fotoplakje, për të mos përmendur rritjen e rrezikut për kancer të lëkurës .

2- Përdorimi i produkteve për kujdesin e lëkurës që irritojnë

“Një nga gabimet më të mëdha që shoh nga pacientët është përdorimi i vazhdueshëm i një produkti që i irriton ata në mënyrë aktive,” thotë Green. “Shumë nga pacientët e mi më të vjetër kanë përdorur të njëjtën rutinë të kujdesit të lëkurës për vite dhe vite dhe mund të jetë e vështirë të ndryshosh një rutinë me të cilën ndihesh rehat.”

3-. Mos heqja e grimit para gjumit

Larja e fytyrës para se të shtriheni është një zakon që duhet bërë çdo mbrëmje. Kur lini grimin gjatë gjumit, të gjitha kimikatet dhe irrituesit e tjerë ndaj të cilëve është ekspozuar lëkura juaj gjatë ditës mbyllen. Kjo mund të plak lëkurën tuaj.
Huazuar nga Albeu.com

Back to top button