Aktualitet dhe Lajme

VIDEO/ “Fëmija i Parajsës”, vajza lind me sindromën e ujkut, qimet i mbulojnë trupin dhe fytyrën

Share

Një vajzë dyvjeçare e quajtur Adik Missclyen, e cila lindi me një gjendje të rrallë të njohur si “sindroma e ujkut “, ka mahnitur familjen mbretërore e Malajzisë.

Momenti i jashtëzakonshëm ndodhi kur mbreti dhe mbretëresha e Malajzisë vizituan qytetin e lindjes së Adik, Bintulu, gjatë turneut të tyre në ishullin Borneo.

Gjendja e Adik Missclyen është jashtëzakonisht e rrallë dhe karakterizohet nga rritja e tepërt e qimeve në fytyrë dhe në pjesën e sipërme të trupit.

Pavarësisht sfidave të paraqitura nga gjendja e saj unike, qëndrueshmëria dhe shpirti i Adikut i kanë dhënë asaj pseudonimin e dashur “fëmijë nga parajsa” nga familja mbretërore malajziane.

Vizita e mbretit dhe bashkëshortes së tij u prit me shumë emocion nga banorët vendas, përfshirë Adik dhe prindërit e saj, Roland Jimbai dhe Theresa Guntin.

Çfarë është sindroma e ujkut?

Hypertrichosis, kjo është fjala greke që përshkruan sindromën e ujkut. Hipertrikoza ose hirsutizmi është rritja e tepërt e qimeve në të gjithë trupin. Në varësi të shkallës së rritjes së flokëve, ajo ndahet në hipertrikozë totale dhe lokale.

Është i pranishëm tek njerëzit që nga lindja ose më vonë në jetë. Sëmundjet dhe medikamentet specifike mund ta shkaktojnë atë.

Hiperqimet janë të theksuara kudo, por bëhen më të theksuara në fytyrë, veshë dhe shpatulla. Ekspertët raportojnë edhe raste të deformimit të fytyrës, përveç rritjes intensive të qimeve./Albeu.com
Huazuar nga portali Albeu.com

Artikuj të ngjashëm

Back to top button