Aktualitet dhe Lajme

Treni më i famshëm në botë do t’ju kushtojë 8,500 dollarë vetëm në një drejtim!

Share

Në qershor 2024, linja e trenave luksoze më ikonike në botë, Venecia Simplon-Orient-Express do të shkojë në bregdetin Ligurian të Italisë për herë të parë në historinë e saj të gjatë dhe prestigjioze. Ato karroca të shkëlqyera do të lëvizin nga Parisi në Portofino në një udhëtim dy-ditor. Etiketa e çmimit, për buxhetet e të cilëve shtrihen në të, është 8,500 dollarë në një drejtim.

Diku tjetër në Europë, një linjë e drejtpërdrejtë treni midis Italisë dhe Sllovenisë po ringjallet pas më shumë se 100 vjetësh, me nisjen e një shërbimi të ri shtatë-orësh me shpejtësi të lartë nga Milano në Lubjanë në kartat “sa më shpejt të jetë e mundur”.

Në Afrikën e Jugut, zhurma është rreth një treni që nuk shkon askund. Kruger Shalati: The Train on the Bridge është një hotel në Parkun Kombëtar Kruger, një nga rezervatet më të mëdha të gjahut në Afrikë. Një grup vagonash treni janë rinovuar në 24 suita moderne me ballkone dhe një pishinë me pamje nga lumi Sabie, duke ofruar mundësinë e pamjeve mahnitëse të kafshëve të egra, duke përfshirë “Big Five” të Afrikës.

Dhe në Ukrainë, hekurudhat e vendit vazhdojnë të funksionojnë pas dy vitesh luftë. Me udhëtimin ajror të pamundur, trenat janë bërë një mjet shpëtimi për udhëtimet në distanca të gjata. SCAN


Huazuar nga StartNews.

Një kafe nga ju!

Back to top button