Aktualitet dhe Lajme

Shefi i OBSH-së paralajmëron të përgatitemi për sëmundje edhe më vdekjeprurëse se Covid

Share

Kreu i Organizatës Botërore të Shëndetësisë paralajmëroi se bota duhet të përgatitet për pandeminë e ardhshme, e cila mund të jetë “madje edhe më vdekjeprurëse” se pandemia COVID-19.

Në një takim të Asamblesë Botërore të Shëndetësisë në Gjenevë, Zvicër, të hënën, drejtori i përgjithshëm Dr. Tedros Adhanom Ghebreyesus dha një alarm se pandemia COVID-19 është larg të qenit e përfunduar.

“Kërcënimi i shfaqjes së një varianti tjetër që shkakton rritje të numrit të vdekjeve mbetet”, tha Dr. Tedros.

“Dhe kërcënimi i një patogjeni tjetër që shfaqet me potencial edhe më vdekjeprurës mbetet.”

Megjithatë, OBSH kohët e fundit deklaroi se pandemia COVID-19 nuk është më një emergjencë shëndetësore.

“Kur të trokasë pandemia e ardhshme, dhe do të ndodhë, ne duhet të jemi gati të përgjigjemi me vendosmëri, kolektivisht dhe në mënyrë të barabartë”, shtoi ai.

“Nëse ne nuk bëjmë ndryshimet që duhen bërë, atëherë kush do t’i bëjë? Dhe nëse nuk i bëjmë tani, atëherë kur?”/Albeu.com/

Huazuar nga Albeu.com

Back to top button