Aktualitet dhe Lajme

Reklamojnë në rrjetet sociale produkte me çmim shumë të ulët, policia apelon qytetarët: Kujdes, administratorët e faqeve s’janë shqiptarë! Bëni verifikimet përpara se të blini

Share

Policia e Shtetit ka dalë me një njoftim ku i bën thirrje qytetarëve që të kenë kujdes nga disa faqe online, të cilat bëjnë reklamime të produkteve të udhëtimit me çmime shumë të lira.

Sipas policisë, nga verifikimet rezulton se pavarësisht se shkruhet shqip, administratorët e këtyre faqeve nuk janë shtetas shqiptarë.

“Nga Sektori për Hetimin e Krimeve Kibernetike në Drejtorinë Vendore të Policisë Tiranë, gjatë monitorimeve të kryera në burimet e hapura dhe në rrjetet sociale, me qëllim parandalimin e veprimtarive kriminale në fushën e krimeve kibernetike, janë konstatuar profile të ndryshme, kryesisht në rrjetin social “Facebook”, por jo vetëm, të cilat reklamojnë produkte që përdoren për udhëtim, me çmime shumë të ulëta, për të tërhequr vemendjen e sa më shumë përdoruesve.

Pavarësisht se gjuha e përdorur në shkrimet e publikuara është shqip, dyshohet se administratorët e këtyre profileve nuk janë shtetas shqiptarë.

Duke qenë se ka dyshime se në rastet kur përdoruesit e interesuar, vendosin të dhënat e tyre personale apo bankare, për të bërë porosinë për produktin e reklamuar, produkti nuk dërgohet në destinacion dhe të dhënat e paraqitura vendosen në posedimin e personave që kanë krijuar këto profile, ju këshillojmë që të siguroheni për autenticitetin e faqes apo të profileve që mund të shikoni, përpara se të kryeni porositë tuaja”, sqaron policia.

Policia e Tiranës fton të gjithë qytetarët që mund të jenë të dëmtuar nga ky aktivitet, ose që konstatojnë faqe të tilla, të paraqiten në Sektorin për Hetimin e Krimeve Kibernetike, në DVP Tiranë.


Huazuar nga Start News

Back to top button