Aktualitet dhe LajmePërditshmëriPolitikë

“Po votoj për herë të fundit”, 97 vjeçarja prek me deklaratën (VIDEO)

Share

Një zonjë 97 vjeçare ka votuar sot në qytetin e Shkodrës, dhe në një pronocim për mediat, ajo ka bërë thirrje që kushdo që e ka të drejtën e votës, të shkojë të votojë.

97 vjeçarja tha se ka marrë pjesë në çdo zgjedhje që janë zhvilluar në Republikën e Shqipërisë.

Ndërkohë nuk shtroi procese përsa i përket vështirësive që mund të ketë hasur në procesin e votimit.

Në Shqipëri janë 3,588,869 shtetas me të drejtë vote, edhe pse një pjesë e konsiderueshme e tyre janë emigrantë, të cilët edhe në këto zgjedhje nuk kanë të drejtën e votës në vendin ku punojnë dhe jetojnë.

Këto janë zgjedhjet e 10 parlamentare që mbahen në vendin tonë, që nga nisja e pluralizmit politik, ku njihen vetëm 2 raste të zgjedhjeve të parakohshme, ato që janë mbajtur në vitin 1992 dhe 1997.

Ndërkohë 7 procese normale zgjedhore janë (1991, 1996, 2001, 2005, 2009, 2013 dhe 2017). Vetëm zgjedhjet e vitit 1991 kanë qenë në mazhoritar. Zgjedhjet 1992-2005 janë zhvilluar me një sistem miks, 100 (115) zona në mazhoritar dhe 40 (25) mandate në proporcional.

Source link Albeu.com

Artikuj të ngjashëm

Back to top button