Aktualitet dhe Lajme

OBSH: Numri i foshnjeve në prag të vdekjes nga uria në Gaza sa vjen e rritet

Share

Organizata Botërore e Shëndetësisë ka ngritur një paralajmërim të rëndë për përkeqësimin e situatës humanitare në Gazë, duke theksuar se një numër gjithnjë e rritur i foshnjave atje janë në prag të vdekjes nga uria akute.

Fëmijët e vegjël dhe foshnjat janë ndër më të prekurit nga uria kronike, dhe në të njëjtën kohë ka një rritje të shqetësueshme të grave shtatzëna me nënpeshë, që rrezikojnë jetën e tyre dhe të fëmijëve të tyre.

“Kjo është tërësisht e krijuar nga njeriu, gjithçka që po shohim nga ana mjekësore; ky ishte një territor ku sistemi shëndetësor funksiononte mirë,” tha Harris.

OBSH synonte të ndërtonte qendra emergjente për stabilizimin e kequshqyerjes në Gaza, por përparimi ishte penguar nga mungesa e sigurisë. Një qendër e krijuar në Gazën jugore dhe OBSH po përpiqet të krijojë një në veri të Gazës, por OBSH thekson se nuk mund të realizohet derisa të ketë një armëpushim.
Huazuar nga Albeu.com

Back to top button