Aktualitet dhe Lajme

Mykhailo Podolyak: Ukraina nuk kishte lidhje me të shtënat dhe shpërthimet në Moskë

Share

Ndihmësi i presidentit Mykhailo Podolyak ka deklaruar në Telegram se Ukraina ka asnjë lidhje me ntë shtënat dhe shpërthimet në Bashkinë e Crocus në Moskë.

“Ukraina sigurisht që nuk ka asnjë lidhje me të shtënat dhe shpërthimet në Bashkinë e Crocus në Moskë. Nuk ka asnjë kuptim. Ukraina ka luftuar me ushtrinë ruse për më shumë se dy vjet. Dhe gjithçka në këtë luftë do të vendoset vetëm në fushën e betejës. Vetëm nga sasia e armëve dhe vendimet cilësore ushtarake.Sulmet terroriste nuk zgjidhin asnjë problem.Ukraina nuk është përdorur kurrë në përdorimin e metodave terroriste. Është gjithmonë e pakuptimtë. Ndryshe nga, meqë ra fjala, vetë Rusia, e cila përdor sulme terroriste në luftën aktuale kundër Ukrainës. Dhe së treti, shumë kohë përpara ngjarjeve në Crocus_City_Hall, kishim dëgjuar paralajmërime publike nga ambasadat e huaja të vendosura në Moskë për mundësinë e ekseseve të tilla të përgjakshme. Nuk ka asnjë dyshim më të vogël se ngjarjet në periferi të Moskës do të kontribuojnë në një rritje të mprehtë të propagandës ushtarake, militarizimin e përshpejtuar, mobilizimin e zgjeruar dhe, në fund të fundit, shkallëzimin e luftës. Dhe gjithashtu për të justifikuar sulmet e dukshme gjenocidale kundër popullsisë civile të Ukrainës “, tha ai në Twitter.
Huazuar nga Albeu.com

Back to top button